ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας γιορτάζεται κάθε Μάρτιο και σηματοδοτεί την συνεισφορά της Κοινωνικής Εργασίας και των Κοινωνικών Λειτουργών στην προάσπιση και διεκδίκηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και της ενδυνάμωσης ατόμων, οικογενειών και κοινοτήτων που βιώνουν φτώχεια, ανισότητα και διακρίσεις.

Φέτος, γιορτάζεται στις 15 Μαρτίου 2022 με κεντρική θεματική «Συν-οικοδόμηση ενός Νέου Οικο-Κοινωνικού Κόσμου: Δεν αφήνουμε κανέναν και καμία πίσω» και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, η παγκόσμια αυτή γιορτή συμπίπτει με έναν ακόμη πόλεμο και νέα ρεύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν την χώρα τους για να γλιτώσουν από την φρίκη και τα δεινά του πολέμου.

Ως Κοινωνικές και Κοινωνικοί Λειτουργοί, που επί σειρά ετών είμαστε στην «πρώτη γραμμή» υποστήριξης προσφύγων – προσφυγισσών και προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματά τους διαχρονικά, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές που εναντιώνονται στον πόλεμο και αγωνιζόμαστε για πολιτικές και πρακτικές που προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, αλλά και για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Στο πλαίσιο εορτασμού αυτής της ημέρας, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διοργανώνει Ημερίδα και σειρά δράσεων για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστήμιου με θέμα: «Πόλεμοι – Προσφυγικά Ρεύματα και Κοινωνική Εργασία».

Η Ημερίδα και οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 από 11.00 έως 15.30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα (Π. Ράλλη και Θηβών 250, Αιγάλεω), καθώς και στον προαύλιο χώρο.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας και οι δράσεις περιγράφονται αναλυτικά στην αφίσα που επισυνάπτεται.

Αφίσα Πρόγραμμα Ημερίδας και Δράσεων