Γνωστικό Αντικείμενο
Κοινωνική Εργασία
Μαθήματα
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Η Λίνα Λαχανιώτη είναι κοινωνική λειτουργός, Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δήμου Αθηναίων και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ( MSc) από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο «Κοινωνικός Αποκλεισμός Μειονότητες και Φύλο» με κατεύθυνση την Κοινωνική Ψυχολογία και ερευνητικό αντικείμενο «Κοινωνικές Αναπαραστάσεις της Γυναικείας Ομοφυλοφιλίας στο Σύγχρονο Κινηματογράφο». Εν συνεχεία απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) επίσης απο το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ερευνητικό αντικείμενο « Queer Θεωρία και Ελληνική Πραγματικότητα. Συγκριτική κριτική ανάλυση του εγχώριου ΛΟΑΤ τύπου».
Από το 2014 εργάζεται στην Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Αθηναίων και ασχολείται με τη διερεύνηση και αξιολόγηση περιστατικών κακοποίησης-παραμέλησης ανηλίκων. Από το 2001 μέχρι το 2013 εργάστηκε στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών κάνοντας συμβουλευτική γονέων και υποστήριξη παιδαγωγικού προσωπικού. Επίσης, έχει εργαστεί σε δημόσια Ειδικά Σχολεία.
Έχει υπάρξει εργαστηριακή συνεργάτης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας κατά το παρελθόν και έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ στο τμήμα «Προσχολικής Αγωγής». Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΚΚΔΑ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, συμμετέχει στην «Ομάδα πιλοτικής εφαρμογής και συγγραφής της μεθοδολογίας διαγνωστικής εκτίμησης των αναγκών του παιδιού» που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Lumos και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Είναι επιστημονική συνεργάτης του φορέα «ORLANDO lgbt+, ψυχική υγεία χωρίς στίγμα» και μέλος της διεπιστημονικής γνωμοδοτικής επιτροπης για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ανηλίκων των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υγείας.
Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στο λοατκ περιοδικό “antivirus”.
Έχει κάνει εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετοχή με ένα κεφάλαιο σε δυο συλλογικούς τόμους που αφορούν το σεξουαλικο προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.