Ευσταθίου Ιπποκράτης

qode interactive strata

Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

iefstathiou@uniwa.gr

Γνωστικό Αντικείμενο

Κοινωνική Εργασία

Μαθήματα

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Ιπποκράτης Ευσταθίου είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Κοινωνικές Διακρίσεις, την Μετανάστευση και την Ιδιότητα του Πολίτη και πτυχιούχος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του ως Κοινωνικός Λειτουργός έχει εργαστεί σε προγράμματα, αστεγίας και μετανάστευσης, κοινοτικές υπηρεσίες και μονάδες Ψυχικής Υγείας. Ως επαγγελματίας έχει παράλληλα συμμετάσχει σε αποστολές Παρέμβασης στην Κρίση, στην Ουκρανία, το Μάτι και την Βόρεια Εύβοια. Το 2023 εξελέγη ως μέλος του συμβουλίου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας στην Κοινωνική Εργασία- European Social Work Research Association (ESWRA), ως εκπρόσωπος των υποψήφιων διδακτόρων/διδακτορισσών κοινωνικής εργασίας στην Ευρώπη, με τριετή θητεία.
 
 
  • Υποψήφιος Διδάκτορας (PhD) (C) Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Τίτλος διδακτορικής διατριβής: Κοινωνική Εργασία και αστεγία: Μια κριτική ανάλυση των πρακτικών και του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών στο πλαίσιο επανένταξης των αστέγων στην Ελλάδα.
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση & Ιδιότητα Του Πολίτη Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Κόρινθος. Τίτλος διπλωματικής Εργασίας: Κοινωνικές διακρίσεις και αγορά εργασίας: Οι απόψεις των Αιγύπτιων μεταναστών αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελληνική πραγματικότητα.
  • Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας – Πάτρα. Τίτλος πτυχιακής  εργασίας: Ο ρόλος της Κοινωνικής Εργασίας απέναντι στις διακρίσεις. Οι απόψεις των τελειόφοιτων φοιτητών της Κοινωνικής Εργασίας.
  • Αστεγία
  • Ψυχική Υγεία
  • Ανήλικη Παραβατικότητα
  • Παρέμβαση στην Κρίση
  • Κοινοτική Εργασία